Meny

Termosmugg illustratör Sandra Bagge Kreativ Studio

3 produktidéer för dig som vill starta eget som illustratör

Ni är många som kämpar med idéer till produkter att sälja för att kunna starta eget som illustratör. Vill därför berätta om tre produkter som fick igång mitt företag i början, som dessutom inte har särskilt höga tillverkningskostnader. Dessa tre produkter blev mina storsäljare och jag njöt varje sekund av att rita dem.

Jag pratar om porträtt, termosmugg och väsktags. Läs vidare för instruktioner, material, kundnytta och bildexempel på dessa produkter.

1. Porträtt

Vad kan man ge nån som redan har allt? Ett handritat porträtt! Världens bästa present, helt unik och höjden av personligt. Lika roligt att ge bort som att få.

Du ber om referensbilder på personerna och detaljerna du ska rita av och för dialog med kunden om någon särskild design önskas, en känsla som ska fram eller liknande. Har skrivit mer detaljerat om mitt tillvägagångssätt vid porträtt i detta inlägg.

Du behöver bara papper och pennor för tillverkningen.

Kartongkuvert eller papprör, så papperet inte viks, för att posta i.

2. Termosmugg

Ett annat alternativ till nån som redan har allt är….en handritad termosmugg! Precis lika unik och personlig present som ett porträtt, med skillnaden att den kan användas att dricka ur istället för att sitta på väggen bakom glas och ram. Perfekt för att slippa blanda ihop sin mugg med kollegorna och dessutom fin att titta på.

Du ber om referensbilder på personerna och detaljerna du ska rita av. Jag har kört ungefär samma design på alla muggar och så får det inte plats så himla mycket på pappersarket, därför tog jag mindre betalt för denna produkt än porträtt.

Du behöver papper, pennor och termosmugg med urtagbart motiv för tillverkningen.

Bästa alternativet att posta dessa i är PostNords egen blå vadderade påse.

Om du vill starta eget som illustratör så vågar jag nästan lova att denna produkt kommer hjälpa dig få igång din försäljning.

3. Väsktags

Du vet när man står och väntar på sin väska på rullbandet på flygplatsen och så kommer det femhundratretton svarta resväskor. Då är det suveränt med en personlig väsktag som gör det lättare att hitta sin väska! Barnen tycker det är roligt att namna sina ryggsäckar på (för)skolan med dem. Eller varför inte sätta en på dörrhandtaget när bebis sover?

Du ber om referensbilder på personen och ev detaljen du ska rita av. Det får inte plats mycket alls på denna lilla lapp, så rekommenderar namn och människa, ev 1 st detalj.

Du behöver papper, pennor, sax, håltång, lamineringsmaskin och snöre för tillverkningen.

Kartongkuvert eller liten kartong för att posta i.

Pepp

Jag vet att du vill starta eget som illustratör, men du har rädslor. Kanske tror du att det är invecklat, kanske tror du att du måste säga upp dig från din anställning, kanske tror du att du inte har det som krävs. Jag kan hjälpa dig med allt du undrar – jag har gått igenom samma sak som du! Haft alla farhågor men tagit mig genom dem och nu lever jag på mitt företag. Jag vill stötta dig, se dig utvecklas och nå din drömtillvaro där du får betalt för att rita.

Börja med att ladda ner checklistan ”Kom igång som illustratör” för de första stegen du kan ta mot drömmen som frilansillustratör och få rita på jobbet här:

Du kan också läsa mer om min medlemstjänst Illustratörakademin här. Det bästa sättet för dig att bli trygg och utvecklas i din roll som frilansillustratör. Hoppas vi ses!

Sandra

Dela inlägget

Gratis webinar

5 mars 12:00

En tisdagslunch med hur du kommer framåt i ditt kreativa företagande, det kommer bli magiskt!

Gratis webinar

29 feb 12:00

En torsdagslunch med hur du kommer framåt i ditt kreativa företagande, det kommer bli magiskt!

Gratis webinar

28 feb 12:00

En onsdagslunch med hur du tar ditt kreativa företagande framåt, det kommer bli magiskt!

Illustratörakademin med Sandra Bagge
Stängt just nu

Stå på väntelistan

Få reda på när Illustratörakademin öppnar nästa gång först av alla + ta del av de bästa erbjudandena.