Meny

Kläder möter klotter

Att rita min outfit blev en kul grej som av en slump fick namnet ”Kläder möter klotter”. Jag hängde med på en klädutmaning på Instagram, där jag både tolkade ett tema med kläder och sen även ritade det, för att sätta min egen prägel lite extra.

Kläder möter klotter
#klädermöterklotter


Efter det har jag återkommande gjort inlägg där #klädermöterklotter. Förutom att ni verkar tycka att det är ett roligt inslag så är det också en väldigt bra kom-igång-övning. Det behöver inte vara så avancerat, rita det du har på dig bara. Gärna nåt med mönster, så blir det lite att bita i, men det går lika bra med enfärgat också – allt för att du ska få klottra litegrann.

Kläder möter klotter

Secondhand är hett

Det hela började som sagt med en klädutmaning på Instagram sommaren 2021. Det cirkulerar lite klädutmaningar då och då, men just min första var det @fairfashionistafilippa som drog igång. Kolla in hennes konto för att se hur mycket magiskt en kan åstadkomma med secondhand-kläder! Sedan ett par år tillbaka handlar jag inte nyproducerade kläder till mig själv utan enbart ”preloved” som det kallas. Alltså att någon annan har älskat plagget före mig.

Jag vill slå ett slag för secondhand. Det är inte som det kanske var förr, att det luktade unket och bara fanns 90-tals- eller retrokläder. Nej, secondhand är så mycket mer än så nu. Det är en medvetenhet, ett miljötänk och en guldgruva! Det är rena, fräscha, moderna kläder som cirkulerar och du kan hitta dem på allt från supernicea secondhand-butiker som ser exakt ut som en vanlig klädaffär, till online på Tradera och Sellpy eller direkt mellan privatpersoner.

Förutom att du kan spara en massa pengar så är du också snäll mot miljön. Visste du att det går åt sjuka mängder vatten att nyproducera kläder? Och vilka sjuka mängder koldioxid det går åt för att frakta dem världen över till din lokala butik? Det här och mycket mer bidrar du till att förbättra genom att handla secondhand. Alla plagg är ju nya för dig, oavsett nytt från butik eller preloved från någon annan.


Med det sagt så är det världens bästa ritövning att klottra det du har på dig. Startsträckan är minimal, du behöver inte sitta och fundera på vad du ska rita. Kör bara, även om du har en helgrå mjukisdress så ritar du det. Det blir kul!

Kläder möter klotter i solnedgång
Mitt senaste ”kläder möter klotter” i januari 2022, med inspiration av en solnedgång i november.

Foto och klotteridé: @jessbox.se

Vill du hellre lyssna? Poddavsnittet ligger här:

Dela inlägget

Gratis webinar

5 mars 12:00

En tisdagslunch med hur du kommer framåt i ditt kreativa företagande, det kommer bli magiskt!

Gratis webinar

29 feb 12:00

En torsdagslunch med hur du kommer framåt i ditt kreativa företagande, det kommer bli magiskt!

Gratis webinar

28 feb 12:00

En onsdagslunch med hur du tar ditt kreativa företagande framåt, det kommer bli magiskt!

Illustratörakademin med Sandra Bagge
Stängt just nu

Stå på väntelistan

Få reda på när Illustratörakademin öppnar nästa gång först av alla + ta del av de bästa erbjudandena.