Ros-tutorial: Såhär ritar du en ros

Rita en ros som Clover & Cloud

Rosor och blommor i allmänhet är ett fint inslag i alla möjliga sorters kort, skyltar, hälsningar, teckningar och vanligt klotter. Här kommer en steg-för-steg-beskrivning hur du kan rita en ros på mitt sätt. Längre ner finns en video om du föredrar det.

Steg 1: Tänk spiral – och darra med handen

ros-tutorial

Tänk att du ska rita en spiral 🌀 men den ska liksom ha vågiga streck, därför ska du darra på handen när du gör din spiral. Du ska göra minst 3-4 varv på din ros innan du lyfter pennan.

Steg 2: Två ytterblad

ros-tutorial2

När du har gjort så många varv som du tycker är snyggt så lyfter du pennan. Sen gör du två ytterblad. Det funkar utan också, men dessa ytterblad tycker jag får rosen att se mindre platt ut.

Steg 3: Färglägg rosen (om du vill)

färglägger en ros

Till sist kan du färglägga, om du vill. Om du väljer att färglägga så brukar jag göra så att jag målar först hela rosen med ett lager färg, sen tar jag ett lager till på några blad. Det ger lite djup till rosen. Färdigt!

Se video

Du hittar fler ritfilmer och tutorials på min YouTube-kanal, prenumerera gärna!

Kanelbulle

En av mina följare på Instagram sa att det såg ut som en kanelbulle när hon provade att rita en ros utifrån min tutorial. Jag fnissade förstås åt det men tänker att hon var på rätt spår ändå. Skillnaden är väl att en kanelbulle ska ha cirkulära streck men en ros ska ha vågiga. Och så ytterbladen då. (Och inget pärlsocker.)

Prova gärna att rita utifrån den här beskrivningen och sedan mailar du bilden till mig så jag får se hur det gick. Kom igen, det blir kul!

Gilla gärna YouTube-videon och detta inlägg så jag vet om jag ska fortsätta med sånt här innehåll.

Sandra

1 reaktion på “Ros-tutorial: Såhär ritar du en ros

  1. […] här blogginlägget blev ett så kallat dagboksinlägg, inga materialtips eller tutorials från C&C-Sandra, men en inblick i personen, mamman, frun, systern och människan Sandras liv. […]

Lämna gärna en hälsning! Jag besvarar alla kommentarer ♡