Ökad trafik med företagsblogg

Företagsblogg sökbar i googling

Efter alla poddar och webinar jag har plöjt så har jag nu förstått att bloggen inte alls är utdöd. Speciellt inte företagsblogg. Den är en viktig pusselbit i företaget och bäst av allt: Blogginlägg kan dyka upp i googlingar. Blogginlägg och YouTube-videos. Och det innebär att fler kan hitta till mig och i sin tur förhoppningsvis ökad trafik till shoppen.

Handritat bild på google logotype

Era frågor = mina inlägg

Jag hade frågelåda på Instagram stories och Facebook. Tänkte använda de frågor som kommit in som underlag till blogg- och YouTube-inlägg. Jag vill alltså ha en företagsblogg med artiklar som hjälper folk. Löser problem eller inspirerar. Och var vänder en sig i såna situationer – Google, exakt. Så jag hoppas då att mina blogginlägg eller YouTube-videos kanske dyker upp när någon googlar t.ex. ”hur ritar man en diamant” eller ”barn som gillar att rita” eller ”handritad familjetavla” osv.

Synas i bruset

Hur länge ett inlägg lever i olika sociala medier


Denna bild blev en ögonöppnare för mig. Den illustrerar alltså hur länge ett inlägg lever i olika sociala medier, innan det försvinner i det berömda bruset. Ett blogginlägg har längst livslängd av alla.

Också denna bild som fick mig att krypa ut ur min Instagramgrotta och signa upp på samtliga plattformar, inklusive TikTok.

Jag skriver ’kanske dyker upp på Google’ för en får ju såklart slåss om utrymmet där med, som överallt annars. Här kommer SEO in, sökmotoroptimering. Och det är ju ett helt kapitel för sig, men jag kommer att vända mig till Jennifer Sandström när det är dags att sätta tänderna i SEO. Tillsvidare har jag installerat Yoast, som är ett plugin för SEO till WordPress (där jag har byggt min hemsida).

Illustrerar ett porträtt


Har listat några ämnen jag kommer att blogga om:

  • Nybörjarguider
  • Pennor och papper
  • Inköpsställen
  • Presenttips
  • Småföretagande

Men vill ha fler, så tipsa hemskt gärna. Vad vill du veta mer om? Vad har du för problem som du tror att jag kan hjälpa till med? Varför följer du mig? Lämna gärna en kommentar här nedan, evigt tacksam blir jag då, wiii.

Sandra

Lämna gärna en hälsning! Jag besvarar alla kommentarer ♡