Logotype

Började skissa på en logotype i huvudet direkt jag kom på namnet. Jag vet ju att en bra logga bl.a. ska vara stilren och tydlig, göra sig bra i både färg och svartvitt, behålla sitt utseende vare sig den förstoras eller förminskas samt gärna återsyfta till verksamheten.

Ville ha det simpelt men tyckte det blev överflödigt att ta med en penna eller liknande tecknarverktyg så det fick räcka med en fyrklöver och ett moln. Utformade fyrklövern på ett bulligt vis för att övergången till molnet skulle vara så lik som möjligt. Sen ville jag ha ögon och mun och ”äppelkinder” för att betraktaren ska föras in på tanken att det handlar om mysiga och gulliga illustrationer. Det faktum att den är handritad ska också föra tankarna till verksamheten.
Men förutom denna logotype har jag även en annan idé. Samtidigt som jag kom på namnet och såg det i skrift upptäckte jag att orden ’love’ och ’loud’ gömde sig därinne. Gillade väldigt mycket att de orden ofta kännetecknar barn 😉 och det är ju barn som är min främsta målgrupp. Så med C:na vid sidan och R:et i clover lätt snedställt för att det ska kunna läsas både som R och som & har jag även följande logga. ’Love’ är i grönt som fyrklövern och ’loud’ är i ljusgrått som jag har på insidan av molnets kontur. Färgen rosa har jag på övrig text i bägge loggorna bara för att jag tycker det är fint. Och mjukare än t.ex. svart.

Funderar på att göra O:na till fyrklöver och moln?

Lämna gärna en hälsning! Jag besvarar alla kommentarer ♡