Inlägget innehåller annonslänkar för PenStore
(dvs länkar som innebär att om du köper via dem går en liten peng till mig) och är märkta med en såhär stjärna: *
Är du sugen på att testa måla med Promarker-tuschpennor? Här är 4 bra saker att veta innan du börjar, så att du kan komma igång så smidigt som möjligt.
1. Börja med basfärger
Om du aldrig har provat Promarkers förut kan du börja med några enstaka pennor i basfärger. Pennorna är inte superdyra men inte heller jättebilliga, så testa först om du överhuvudtaget gillar Promarkers med några få pennor till en början.
Jag rekommenderar att välja pastelliga nyanser först. Det är nämligen alltid lättare att måla flera lager för att få en mörkare nyans, men har du en gång målat mörkt går det aldrig att få ljusare. Grön, blå, gul och rosa är bra startfärger och mina favoritpasteller i de färgerna är Promarker-nyanserna vid namn;
- Meadow green (ljusgrön)
- Powder blue (ljusblå)
- Buttercup (ljusgul)
- Pale pink (ljusrosa)
2. Komplettera med fineliners
Även fast Promarkers har två stift; ett tjockt och ett tunnare, så kan det tunna vara för tjockt om du vill färglägga där du har ritat väldigt smått. I trånga utrymmen där jag vill komma åt att färglägga använder jag därför färgade fineliners istället för Promarker-pennan.
Köper du det här 25-packet färgade Stabilo fineliners* har du allt du behöver.
3. Förvara pennorna liggande
Tuschen torkar snabbare om du har pennorna ståendes i en pennburk. Det kan även bli en stor plump om du har otur pga stiftet blir övermättat när pennan står upp. Förvara dina pennor i en väska eller ett liggande pennställ.
Jag har många gånger tänkt göra ett hemmasnickrat pennställ (haha, känns fel att kalla det ”ställ” när jag mässar om att pennorna ska ligga, men men) av alla mina urdiskade konservburkar. Aldrig kommit mig för, men det är så fint tycker jag! Så för dig som gillar DIY, googla typ liggande pennställ.
Annars älskar jag detta fodral som håller 24 pennor* (och fler, jag maxar utrymmet!) på plats med gummiband och det går att stänga med dragkedja om jag vill ta med mig pennorna på resa.
4. Öva fram ditt flow
Tålamod, min vän. Så småningom kommer du hitta dina favoritnyanser, lära av dina misstag och landa i vilken teknik du gillar bäst. Om du övar, övar, övar. Det som är bra är att det är roligt direkt att måla med markerpennor, instant fun definitivt.
Relaterat inlägg: Fineliners – Bästa pennorna att klottra med
Gillade du den här bloggartikeln? Joina då mailklubben för ännu mer inspo om kreativitet och pennor och annat sköj: