Historien bakom namnet

Namnet Clover & Cloud kom som en trög aha-upplevelse kan man säga. Till en början kallade jag mig Sandra Ritar på instagram men kände att jag ville ha nåt lite roligare, mer personligt och speciellt. Och varför inte internationellt gångbart när jag ändå skulle byta? Funderade länge inom banorna ’draw’, ’sketch’ och ’illustration’ men inget kändes klockrent. Efter ett tag började jag tänka att det vore kul med något som härrör till mina barn, två pojkar födda 2013 och 2015.

När storebror låg i magen och vi började köpa kläder och saker till honom så blev jag störtförälskad i Färg & Form och deras molnmönster. Bebisfilten med stort B blev en grå med vita moln. Sedan blev det kläder, förvaringslådor, krokar, kuddar osv med moln på till honom. När jag skrev om Mille använde jag moln-emojin. Hans pappa kallar honom sin lilla molntuss. För oss är han moln.

Alldeles nyfödd Mille i sin molnfilt.

När lillebror kom till världen så var det inte så att jag tänkte att han också måste få en symbol utan det blev bara så självklart då vi gav honom namnet Ture. Ture, tur, turklöver, lyckoklöver, fyrklöver. Jag har, till mitt förtret, inte så mycket klöversaker till honom. Inte lika lätt att hitta som moln. Hursomhelst. En kul grej helt enkelt, att de har varsin symbol.

Hittade ingen bebisfilt med fyrklövrar men Tures första body hade (tre-)klövrar iallafall.


Så när polletten väl trillade ner
för mig så kändes det helt rätt och alldeles självklart att Clover & Cloud skulle bli mitt nya namn! Eller Clover & Cloud Illustrations, som det fullständiga namnet lyder.

De små inspiratörerna, fast i omvänd ordning ☁️🍀


Jag gjorde research
på namnet innan jag bestämde mig, så jag vet att det redan finns en reklambyrå som heter Clover and Cloud i Rumänien. Det finns även ett amerikanskt företag som heter Clover and Clouds som designar barnkläder. Ännu ett amerikanskt barnklädesföretag heter Cloud and Clover. Lite så. Men jag hade redan fastnat så hårt för min idé och storyn bakom den att det kändes okej ändå. Det borde inte uppstå några problem i framtiden heller. Ska kolla upp det ordentligt med någon som vet.

2 reaktioner på “Historien bakom namnet

  1. Tror du sitter säkert med Illustration som wftersläng. Kram o go tur!
    Lisa Larsson Serhson

    PS
    Svårläst, den här ljusgrå rexten, för en ngt synnedsatt
    DA

Lämna gärna en hälsning! Jag besvarar alla kommentarer ♡