Frågor och svar

FAQ, frequently asked questions eller Q&A, questions and answers. Kanske hjälper det någon. Hittar du inte din fråga, kontakta mig via mail eller messenger.

Vanliga frågor

  • Kan du ta beställningen ”såhär”?
  • Hur beställer jag ett porträtt?
  • Hur beställer jag en mugg/nyckelring/miniskylt/något annat personligt?
  • Vad får jag önska i mitt porträtt?
  • Vad händer efter jag lagt min beställning?
  • Hur lång leveranstid är det på porträtt?
  • Hur lång leveranstid är det på muggar/nyckelringar/miniskyltar/något annat personligt?
  • Hur lång leveranstid är det på färdiga prints och produkter?

Svar

Kan du ta beställningen ”såhär”?
Jag vill gärna att du lägger din beställning via webshopen. Då får jag allt jag behöver för bokföringens skull, lite trevlig statistik att bygga min verksamhet kring, automatiskt uppdaterad inventering och en lista att följa när jag ska jobba av ordrar. Det underlättar otroligt mycket för mig än att ta din beställning via ett meddelande på FB, IG eller mail.

Hur beställer jag ett porträtt?
Du beställer och betalar via webshopen, fyller i en porträttbeskrivning, och sedan bollar vi vidare med referensbilder och idéer på messenger eller mail. En bloggartikel om porträtt finns här.

Hur beställer jag en mugg/nyckelring/miniskylt/något annat personligt?
Du beställer och betalar via webshopen och sedan bollar vi vidare med referensbilder och idéer på messenger eller mail.

Vad får jag önska i mitt porträtt?
Precis vad du vill! Så länge det inte strider emot mina värderingar eller lagen. Det får gärna ligga inom ramarna för min ritstil men fråga alltid, jag är inte omöjlig. Älskar roliga och tokiga idéer.
PS. Detta gäller allt jag ritar, inte bara porträtt.

Vad händer efter jag lagt min porträttbeställning?
Efter vi har kommit överens om designen ritar jag upp en blyertsskiss utifrån referensbilderna du skickat. Jag kan behöva ställa frågor kring bilderna och beskrivningen. Denna skiss får du titta på och det ingår tre korrigeringsvändor innan vi spikar designen. Därefter färglägger jag porträttet och skickar leveransbekräftelse/kvitto när det är färdigt och postat.

Hur lång leveranstid är det på porträtt?
Allt från 2 dagar till 3 veckor. Mycket beror på hur tydlig din beställning/beskrivning är och hur bra referensbilderna är. Jag brukar fråga efter ditt önskade leveransdatum, för att kunna planera min verksamhet. Kommer du med en ”akutbeställning” försöker jag alltid lösa det. (Då är det viktigt med snabba svar oss emellan.) Jag tar gärna emot din porträttbeställning med en veckas marginal, om jag får önska 🙂 Sedan behöver vi räkna in 1-3 arbetsdagar för PostNord också, efter jag lagt din order på lådan.

Hur lång leveranstid är det på muggar/nyckelringar/miniskyltar/något annat personligt?
Mindre personliga beställningar kan jag erbjuda ca 1-5 dagars leveranstid, plus postgång, eller längre enligt överenskommelse.

Hur lång leveranstid är det på färdiga prints och produkter?
1-5 dagar plus postgång.